Jdi na obsah Jdi na menu

Závěr 2016

18. 12. 2016

Rok 2016 byl můj první ultrarok. Nožky jsem rozbíhala celkově na 23 ultra závodech. 21 stovek, 1 sedmdesátka a 1 dvoustovka. Dokončených závodů mám v CSUT oficiálně 17 stovek za rok 2016 a 1 stovku za rok 2015. Malofatranská stovka byla zrušená pro mě na 65. km, na 100MKMK jsem díky bolesti kolene po 105 km poprvé ukončila z vlastní vůle a B7 jsem dokončila bez parťáka. Stovkařské DNF jsem si nechala až na závěr roku při EKUTu. Horečky mi po 1. etapě nedovolily vystartovat na etapu 2. 3. etapa – Pražská stovka pro mě skončila již po 90 km z psychických důvodů. Předvánoční stres, málo spánku, špatný výběr obuvi, asfaltové dálnice a kotník. Tato skvělá kombinace mě přesvědčila, že prostě někdy stovka bavit nemusí.

Ještěd SkyRace Winter 2016Já běhám pro zábavu. Je to můj koníček, moje současná láska. Ačkoli některé měsíce byly drsné naběhanými kilometry, užívala jsem si společnost, přírodu, různé druhy zajištění a také dotýkání se vlastních hranic a jejich postupný posun.

Suma sumárum 2 374 km turistických či běžeckých na závodech s celkově 91 230 výškovými metry. To je oč tu běží. Díky tomu, že jsem na jaře začala běhat, se i zkrátil čas strávený na tratích na konečných 494 h 37 min. Jsou to jen čísla. Bez kufrování, bez tréninkových tras, bez příprav. Na třech akcích jsem si také vyzkoušela druhou stranu – pomocník na občerstvovačkách, kde jsem si také s ultra přáteli užila pěkný čas.

V pohárové soutěži to předčasně vypadá na přenádherné 3. místo, ale ještě není dopočítáno. Takže i tak spokojenost největší. Spoustu věcí mi stovky ukázaly a daly. Spoustu i vzaly. Naučila jsem se překonávat krize, menší sebekritičnosti, více být společenská, uvolněná a otevřená a otrkala jsem se i v zahraničí. Přírodu jsem poznávala kousek po kousku a dalším rokem bych ráda poznávala dále. Své plány ještě veřejně neprozradím, ale trochu se chci posunout zas dál, poznat nové kraje a lidi, nové možnosti, mravy, hranice. Asi už nebude tolik akcí – míním si vybírat, ale přátele bych ráda potkávala. Jen svůj čas podělím i mezi odpočinek s regenerací a taky se víc budu věnovat svému dalšímu koníčku.

Ještědské kamenyZa tento rok jsem se opravdu hodně naběhala. V práci to bylo složitější, v osobním životě jakbysmet. Ale všechen spěch stál za to. Možná mi to nepřidává na fyzickém zdraví (prožila jsem spoustu druhů bolestí), ale psychicky jsem navzdory všemu v pohodě, což je důležité.

S rokem se rozloučím náležitě. Čtvrtý advent jsem věnovala výběhu na Ještěd a poslední týden v roce budu trávit se svými ultra přáteli v Tatrách a na Fatře na Slovensku. Znáte tu touhu po zimě, sněhu, krosně na zádech a mrazivém větru v zádech?

Všem hrozně moc děkuji za celý úžasný rok plný přenádherných okamžiků, jež by mi mohl leckdo závidět. Merry Christmas and Happy New Year! J

Motivační odkaz: https://www.youtube.com/watch?v=hl9vHNLZXvA

Závěrečná fotka 2016:

Závěr 2016